Categorieën
Apptips

Choosy, voor als je met meerdere browsers werkt

Gebruik Choosy om makkelijk met meerdere browsers te werken.

Choosy is een Mac-applicatie die je als standaard browser kunt (nee móet, anders heb je er amper wat aan) instellen. Hyperlinks die je buiten een browser opent worden dan door choosy afgevangen. Alsof Choosy dus een browser is. Op dat moment kun je kiezen met welke browser je de link opent.

Hier zie je wat Choosy voor je kunt betekenen als je bijvoorbeeld op een link in Mail klikt.

Ik gebruik het voornamelijk op m’n laptop waar ik Chrome uitsluitend voor diensten gebruik die gerelateerd zijn aan m’n werk. Al het andere doe ik in Safari en af en toe vind ik het fijn om iets met Firefox te openen om zo te voelen hoe die browser zich ontwikkeld. Afijn, eerst even een keuze maken (kan met toetsenbord of muis) met welke browser de link te openen scheelt een handvol ergernissen op een dag.

Pro-tip: Je kunt ook regels instellen voor het openen van links. Youtube links kunnen dus bijvoorbeeld direct naar Chrome, GMail naar Safari en Jira links naar Firefox. Waarom niet. Zo hoef je niet élke keer te kiezen en ook dat scheelt weer een handvol ergernissen. Kortom: Choosy maakt je leven een stuk mooier.

Door Reinier Ladan

In 1997 werd ik Apple-fan en sinds ik in 2005 het boek Getting Things Done las combineer ik deze twee dingen zo vaak mogelijk. Meer over mij op reinierladan.nl.