Categorieën
Apptips Productiviteit

Gestimer, om zin te krijgen in het zetten van timers

Door timers in te stellen krijg ik meer rust om in een werkflow te komen. Gestimer helpt me daarbij.

De hele dag door zet ik timers. Zo zet ik vaak een timer voor een pomodoro, of als ik mezelf wil herinneren aan een meeting die ik later op de dag heb. En ik zet zelfs een timer om me te herinneren dat ik naar huis moet of mijn werk moet afsluiten.

Deze dingen staan vaak ook in mijn agenda, maar een timer zetten geeft als voordeel dat ik direct kan zien hoeveel tijd er nog te gaan is. Dit helpt me om in een flow te komen. De timer zal me op het juiste moment aan de volgende actie herinneren en ik zie precies hoeveel tijd ik nog over heb om aan mijn huidige activiteiten te werken. Dat geeft me enorm veel rust.

Ik heb fysiek een Timetimer op mijn bureau staan, speciaal voor het doen van pomodoro’s. Maar dat is niet toereikend om mijn lunchbreak, een meeting en het afsluiten van de dag te timen. Daar komt de app Gestimer om de hoek kijken.

Gestimer laat je met een simpele handeling een timer zitten.

Gestimer is in de basis een heel simpele Mac app met twee fijne features waardoor ik constant terugkeer naar Gestimer als timer app. Want ik heb echt al tientallen timer-apps geprobeerd en alleen deze is blijven hangen. Minder is in dit geval echt beter.

De eerste feature is het kunnen instellen van meerdere timers. Zo stel ik in de ochtend vaak een timer in voor als ik mijn lunchbreak wil starten en ik stel alvast de ‘einde dag’ timer in zodat ik een melding krijg als het tijd is om aan de dagafsluiting te beginnen.

De tweede feature is de manier waarop je een timer instelt. Dit gebeurt op een nogal onorthodoxe manier: je trekt aan het icon in de menubar en er komt een draadje uit. De lengte van het draadje bepaald hoelang de timer zal gaan lopen.

Dit zorgt ervoor dat ik timers instel omdat het leuk is om te doen. Ik heb gemerkt dat dit enorm helpt om laagdrempelig timers in te stellen en zo snel in een flow state of mind terecht te komen.

⤵️ Download Gestimer uit de Mac App Store

Door Reinier Ladan

In 1997 werd ik Apple-fan en sinds ik in 2005 het boek Getting Things Done las combineer ik deze twee dingen zo vaak mogelijk. Meer over mij op reinierladan.nl.