Categorieën
Apptips

One Switch vervangt een hoop kleine utilities

One Switch heeft een heel aantal kleine apps die ik gebruikte overbodig gemaakt. Minder apps met hetzelfde resultaat = beter.

Ik installeerde altijd, zodra ik het nodig had, een van de vele ‘coffee’ apps waarmee je je scherm niet in slaap laat sukkelen. Vooral handig als je tijdens een meeting je scherm deelt en je scherm er tijdens de (altijd constructieve) discussies steeds steeds op zwart of naar je screensaver gaat.

Daarnaast gebruikte ik ook Tooth Fairy om snel mijn AirPods te koppelen aan mijn MacBook en moest ik met een geheime shortcut (CMD+SHIFT+.) verborgen bestanden zichtbaar maken in de Finder.

Maar met One Switch hoeft dat allemaal niet meer want in deze handige menubar app zitten een stel schakelaars waarmee je dit, en meer, kunt doen. Je kunt zelfs shortcuts koppelen aan deze acties waardoor je bijvoorbeeld met CMD+CTRL+SHIFT+A ten alle tijden je AirPods kunt koppelen aan je Mac of de shortcut kunt gebruiken in een automatisering die je bouwt.

Zoals je ziet is de app overzichtelijk in gebruik en ziet het er allemaal gelikt uit.

Een heel fijn Zwitsers zakmes dat een heel aantal utilities overbodig maakt. Mijn favoriete toggles:

  • Het voor een (on)bepaalde tijd aan laten staan van je scherm
  • Het snel kunnen koppelen van bluetooth koptelefoons
  • Onzichtbare bestanden laten zien in de Finder
  • Je Desktop icons verbergen zodat die niet zichtbaar zijn als je bijvoorbeeld je scherm deelt tijdens videobellen.

Lees meer over One Switch op de website van Fireball.

Door Reinier Ladan

In 1997 werd ik Apple-fan en sinds ik in 2005 het boek Getting Things Done las combineer ik deze twee dingen zo vaak mogelijk. Meer over mij op reinierladan.nl.