Categorieën
Kennissysteem

Minder nieuwsbrief, maar beter

Door wat verschuiving in prioriteit (zowel in zakelijk als persoonlijk opzicht — allebei positief) gaat de Minder Maar Beter nieuwsbrief voorlopig op een laag pitje. Dat pitje laait vast wel weer op, maar ik kan nog niet overzien wanneer dat zal zijn. Dit houdt in dat je maar sporadisch de nieuwsbrief zult ontvangen de komende tijd.

Wil je ondertussen weten waar ik mee bezig ben? Hou dan mijn Twitter @reinier in de gaten, daar zal ik nog geregeld het een en ander delen.

Voor nu wil ik nog wat interessante projecten delen die ik al een tijdje in de gaten hou.

Twee frisse notitie-apps

Ik heb twee frisse nieuwe (nog niet uitgebrachte) notitie-apps in het vizier. Ze hebben allebei een duidelijke visie om niet alleen maar notities in te schrijven en ze vervolgens doorzoekbaar te maken, maar ook om de notities meer waarde te geven door ze op een canvas te tonen zodat je ermee kunt schuiven.

Een digitaal whiteboard dus. Ik gebruik hier al jaren Curio voor en Curio heeft hele fijne features, maar ook veel te veel features die ik niet gebruik. En het ziet eruit als een Java-app uit de jaren 90. Ik sta dus te juichen dat dit domein eindelijk eens wat aandacht krijgt van app-makers, want ik vind Curio wel héél waardevol.

Coppice

Coppice wordt gemaakt door Martin Pilkington en het lijkt op een heel erg afgeslankte versie van Curio. In positieve zin. De app ziet er goed uit, je kunt tekst en afbeeldingen door elkaar op een canvas zetten en je kunt ze visueel linken door connecties te tekenen. Ik ben echt heel benieuwd naar deze app en zal ‘m, als die uit komt, echt goed gaan stresstesten.

Clover

Clover ziet eruit als een Notion clone, maar dan met de extra mogelijkheid om, net als Coppice en Curio, elementen op een digitaal whiteboard te zetten. Ze noemen het bij Clover zelf ‘surface documents’. Hoe dit precies op je iPhone gaat werken (want Clover is multiplatform voor zover ik het nu kan zien) is me nog een raadsel, je kunt de app helaas nog niet gebruiken.

Meer informatie op de Product Hunt pagina over Clover.

Uitsmijter: Muse

Een app die je nu al wél kunt gebruiken als een digitaal whiteboard om je ideeën aan te scherpen is Muse. Het is een iPad-only app met een flink prijskaartje. Meer over Muse hier: Muse — your tool for thought.

Door Reinier Ladan

In 1997 werd ik Apple-fan en sinds ik in 2005 het boek Getting Things Done las combineer ik deze twee dingen zo vaak mogelijk. Meer over mij op reinierladan.nl.