Categorieën
Webhike

Webhike week 14, 2020

In deze webhike: tips voor home schooling, het startupgeluid van je Mac en een interview met Jason Snell.

Zo eens in de zoveel tijd ga ik op webhike en deel ik een aantal artikelen, video’s of podcasts die je waarschijnlijk wel interessant zult vinden omdat ze passen bij het minder maar beter principe.

Vandaag in de webhike:

Useful Apps and Systems for (Suddenly) Schooling from Home

Bij The Sweet Setup duiken ze in on- en offline tools om het thuis lesgeven wat makkelijker en overzichtelijker te maken. Zo tippen ze Mindnode, Things en de Do Not Disturb optie op je apparaten. Genoeg om inspiratie uit te halen.

🔗 Useful Apps and Systems for (Suddenly) Schooling from Home

Breng het startup geluid terug naar je Mac

Misschien mis je ‘m al een tijd of had je het helemaal niet door, maar het iconische startup geluid van je Mac is al een tijd verdwenen. Toch jammer, want het gaf mij altijd een heel fijn gevoel als ik vroeger weer eens achter de computer mocht kruipen om een stukje tekst te schrijven in WordPerfect.

Via deze tip van MacRumors breng je het startup geluid weer terug naar je Mac.

🔗 How to Enable the Classic Startup Chime on Newer Macs

Talking to the Internet met Jason Snell

Ik volg Jason Snell al geruime tijd omdat hij een paar fijne podcasts maakt. Hij begon zijn carrière ooit bij MacWorld en zit dus goed verweven in de Apple community. Daarnaast heeft hij vaak een interessante kijk op Applenieuws.

Daarom vond ik het fijn om hem te horen vertellen over zijn ervaring bij MacWorld, zijn stap naar zelfstandigheid en achtergrond bij zijn lopende projecten. Dit doet hij in aflevering 1 van de nieuwe podcast Talking To The Internet.

🔗 1: The Incomparable Jason Snell

Muissupport voor de iPad volgens de Appels en Peren Show

In de nieuwste Appels en Peren Show hebben Wietse en ik het over de muissupport van de iPad, want die is tot in de puntjes uitgewerkt. De muis voelt helemaal op zijn plaats in deze vorm in iPadOS en het is volgens mij ook de reden waarom Apple een splitsing heeft gemaakt tussen iOS en iPadOS.

🔗 De Appels en Peren Show: Audiosnobs Uurtje of Twee Kneiter Semantiek Flat Circle

Door Reinier Ladan

In 1997 werd ik Apple-fan en sinds ik in 2005 het boek Getting Things Done las combineer ik deze twee dingen zo vaak mogelijk. Meer over mij op reinierladan.nl.