Categorieën
Webhike

Webhike week 20, 2020

Hi, Reinier hier,

De afgelopen week heb ik een flinke slag geslagen met het schrijven van mijn zine over het schrijven van heldere instructies aan jezelf. Het vormt eigenlijk een drieluik waarin ik beschrijf hoe je je hoofd goed leeg kunt maken en houden, hoe je vervolgens alles wat je uit je hoofd hebt gehaald omzet in heldere instructies voor later en wat je moet doen als de instructie een ‘project’ blijkt te zijn.

Help! Mijn taak is een project 😱

Huidige voortgang in Ulysses

Voor de geïnteresseerden: Ik schrijf mijn zine in de schrijf-app Ulysses.

Ik heb er vertrouwen in dat de zine eind juni te koop zal zijn. Hou deze nieuwsbrief in de gaten voor updates! Of neem een kijkje op mindermaarbeter.nl/zines.

🗞

Deze week weer een webhike met interessante zaken van Het Internet. De rest van de tijd werk ik aan de zine en het zorgen dat alles er klaar voor is om het derde kind te ontvangen. 👶

De komende weken kun je sporadisch een nieuwsbrief verwachten.

Jerry Seinfeld Is Making Peace With Nothing: He’s ‘Post-Show Business’

Jerry Seinfeld over hoe hij in deze periode nog steeds productief is:

I still have a writing session every day. It’s another thing that organizes your mind. The coffee goes here. The pad goes here. The notes go here. My writing technique is just: You can’t do anything else. You don’t have to write, but you can’t do anything else. The writing is such an ordeal. That sustains me.

CleanShot X for Mac

Vaak gebruik ik in digitale conversaties (Slack, Mail, WhatsApp) screenshots om een punt te maken. En vaak is een screenshot alleen niet voldoende. Ik wil er dan een pijl in zetten of iets wegstrepen. En de makkelijkste manier om dat te doen op de Mac is met de app CleanShot. De eerste app van z’n soort die alle fijne features die ik verwacht van zo’n app bij elkaar heeft gevoegd.

Speed up your Mac via hidden prefs

Eyecandy is leuk, maar als het in de weg gaat zitten schiet het z’n doel voorbij. Zo zijn er een paar animaties in MacOS die in het begin leuk zijn, maar aardig irritant worden als je je weg goed weet in het systeem en moet wachten totdat een animatie is afgelopen. Schakel ze uit en je systeem voelt ineens een stuk sneller.

🔮 Gesponsorde links

Om de schoorsteen van Minder Maar Beter te laten roken nog wat relevante gesponsorde links.

🔌 Hou je bureau overzichtelijk met deze fijne kabelhouder om je snoertjes in vast te klemmen.

⏰ Voor mij onmisbaar om me in een flow te krijgen: een TimeTimer om pomodoro’s op in te stellen. Het helpt mijn kinderen ook om te gaan met het voor hun onbekende fenomeen urgentie.

📙 Grip, het boek van Rick Pastoor over zijn geheim van slim werken. Simpel uiteengezet hoe je beter kunt nadenken over slim werken.

📔 Overweeg eens dit handige Bullet Journal notitieboekje.

⭐️ Meer interessants

Door Reinier Ladan

In 1997 werd ik Apple-fan en sinds ik in 2005 het boek Getting Things Done las combineer ik deze twee dingen zo vaak mogelijk. Meer over mij op reinierladan.nl.