Webinars en workshops

Webinars en workshops om met minder tijd, energie, geld en/of stress een beter resultaat te realiseren.

In 2007 mocht ik (Reinier Ladan) aan de Hogeschool Rotterdam tweedejaars studenten leren hoe je interactieve applicaties bouwt in HTML, CSS en JavaScript. Daarmee werd de docent in mij aangewakkerd. Sinds die tijd heb ik presentaties, workshops en gastcolleges mogen geven.

Ik heb veel van mijn kennis en ervaring nu verzameld in een paar doelgerichte webinars en workshops om zo die docent in mij ruimte te geven en mensen te helpen professionele rust te krijgen in hun hoofd.

Wil je iets dat meer op maat is gemaakt voor jou of je organisatie? Neem gerust contact met me op!

Webinar: bouw een persoonlijk besturingssysteem.

Duur: 60 / 120 minuten (afhankelijk van de context en het publiek)

Beschikbaar als in-house webinar voor je organisatie. Neem contact op voor de mogelijkheden.

Hoofddoelgroep: kenniswerkers.

In de webinar “Bouw een persoonlijk besturingssysteem” vertel ik wat een persoonlijk besturingssysteem is, waar een goed persoonlijk besturingssysteem aan moet voldoen en hoe je het kunt inzetten om een stapje verder te komen in het leven.

Onderdeel hiervan zijn een aantal methoden om minder in je hoofd rond te laten gaan en meer focus en aandacht te krijgen voor de dingen die ├ęcht belangrijk voor je zijn. Dit kan het verschil betekenen tussen alles op orde hebben en complete chaos.

Werkt je organisatie al met een besturingsysteem op team-niveau zoals SCRUM of Kanban? Geen probleem! Ook binnen deze methoden is het vertalen van de team doelen en werkzaamheden naar een persoonlijke aanpak heel waardevol.

Juist nu iedereen op afstand werkt komen deze methoden goed van pas.

We gaan o.a. door de volgende methoden heen:

  • Haal je hoofd leeg en verwerk alles tot heldere instructies aan jezelf
  • Informatie bewaren zodat je er later nog wat aan hebt
  • Routines om je persoonlijke besturingssysteem te onderhouden

Voor situaties waarin tijd schaars is heb ik een speedrun webinar van 30 minuten klaarstaan.

Workshop: Haal alles uit je iPad en Mac apps

In ontwikkeling

In deze workshop gaan we dieper in op de mogelijkheden van je Mac (of iPad) en bekijken we de apps die erop staan eens goed. Door meer uit je apps te halen kun je vaak veel meer bereiken dan je dacht.

  • Pages
  • Numbers
  • Notes
  • Reminders
  • Mail

Workshop: Geef jezelf een schop onder je kont en ga aan de slag

In ontwikkeling

Het is niet altijd makkelijk om aan de slag te gaan en in een flow te komen. Dit kan met van alles te maken hebben: afleiding, niet de juiste context, onduidelijkheid over wat er moet gebeuren, onzekerheid over je eigen kunnen. In deze workshop bekijken we een aantal technieken om je motivatie aan te wakkeren en jezelf een schop onder je kont te geven.